« Tagasi avalehele / Back to home page EST | ENG
Avaleht Festival Georg Hackenschmidt FA Concerto FA Schola Schola Gregoriana Tartuensis FA Taiji Artiklid
Loengud ja kursused
Toimunud kursused

Taiji yang stiili treeningud (VAATA  NĂ„IDET - demonstratsioon rahvusvahelisel taiji päeval 25.04.2015 Tartus).

Alates 5. veebruarist 2024 on võimalik liituda algajate grupiga. Grupp alustab trenne piisava hulga huviliste olemasolul.

Trennid toimuvad esmaspäeviti ja neljapäeviti kell 18.30 - 19.30 Tartu Maarja Koolis, Puiestee 126.

Kuutasu 55 eurot. 

 

Riietus mugav/sportlik, jalanõud tenniselaadsed, ühtlase tallaga.

Täpsem info ja registreerimine: raho at festivitas dot ee

Juhendaja Raho Langsepp.

Taiji quan on hiina nn. sisemine võitluskunst. Treenides arendatakse peale fĂĽĂĽsiliste võimete ka sisemist energiat ehk qi'd ning sisemist tasakaalu. Taiji on suurepäraseks vahendiks stressist vabanemiseks, oma sisemaailma kontrollimiseks ja arendamiseks. Taiji liikumised õpetavad väga hästi lõdvestama ja on kasulikud kõigile, kes on ĂĽhel või teisel moel seotud sundasenditega (arvuti taga, pilli mängides jne). Taiji sujuvaid ja voolavaid liikumisi ei ole fĂĽĂĽsiliselt raske sooritada, mistõttu ei vaja treeningutel osalemine erilist fĂĽĂĽsilist ettevalmistust. Kõikide liikumiste sooritamisel on oluline keha kui terviku liikumine, mis lisaks lõdvestusele treenib suurepäraselt ka keha eri osade koordinatsiooni.
See, kui palju taiji liikumiste kombinatsioone selgeks õpitakse, sõltub grupist ja igaühe individuaalsetest eeldustest. Taiji’d õppides ja harjutades ei ole tähtis võimalikult paljude liikumiste õppimine vaid iga liigutuse VÕIMALIKULT HÄSTI äraõppimine!

Raho Langsepp alustas taiji õpinguid 1980ndate aastate keskel Oleg Onoptšenko juures Riias. Põhiliseks baasiks kogu järgnevale praktikale said õpingud meister Zhang Shangmin’i juures aastatel 1991-1992 (yang stiili 88 vorm). Järgnevatel aastatel on ta ennast täiendanud taiji, bagua, xingyi ja qigongi alal nii  meister Zhang Shangmini, ku paljude teiste õpetajate juures nii Eestis kui Hiinas. Taiji  treeninguid on Raho Langsepp regulaarselt läbi viinud alates 1999. aastast.

Raho Langsepp ise räägib taiji’st järgmist:
“Taiji juures on mind algusest peale paelunud selle süsteemi universaalsus ning sügavus. Seda võib praktiseerida kui võitluskunsti, lõdvestustehnikat, mediatsiooni, qi gong’i, filosoofilist süsteemi – see kõik on üks suur tervik. Õige praktiseerimise korral pole ka nii oluline, millisele aspektile parasjagu tähelepanu pööratakse, sest see arendab nii keha kui vaimu terviklikult kõiges. Olen taiji’st saanud palju praktilist kasu ka muusiku ning muusikaõpetajana. Samas olen veendunud, et kasu võib sellest olla kõikidel elualadel, samuti iseenda ning ümbritseva maailma paremini mõistmisel."


 

 

 

***

Alates 5. veebruarist 2024 on huvilistel võimalik liituda taiji yang stiili treeningutega

***

Georg Hackenschmidti monumendi projekt on saanud mõned viimased täpsustused

***

Valminud on dokumentaalfilm Georg Hackenschmidtist

***

 Georg Hackenschmidti mälestusmärk on saanud ideelahenduse!

***

FA Schola CD "Music from the Time of Marco Polo"

***

FA Schola CD "The Sound of Mediaeval Flute"